NIEUWS

ZOMERFEESTJE 2019

Zomerfeestje 2019. Wij hopen dat u net als wij, een leuk en gezellig feestje heeft gehad. Iedereen bedankt voor de gezelligheid en wij wensen u een mooie en ontspannen vakantie toe.

“Dämmklinker is een uitstekende oplossing voor nieuwbouw, renovatie en transformatie”

Werkbezoek van Baksteen Holland West met SWI bij Dämmklinker

Wij zijn in oktober op bezoek geweest bij de Klinker Zentrale in Duitsland. Dit bedrijf heeft bijna twee decennia geleden een systeem ontwikkeld waarbij isolatie wordt gecombineerd met een nieuwe schil van steenstrips.
Dit systeem onder de naam Dämmklinker, is in de loop der jaren steeds doorontwikkeld en voldoet aan de allerstrengste normen. In Duitsland en Zwitserland is Dämmklinker marktleider op het gebied van buitengevelisolatie met gebakken steenstrips op isolatieplaten met voorgevormde voeg. In de afgelopen 15 jaar is het systeem in meer dan 2 miljoen m2 gevels verwerkt. Dat zijn zowel woningen, flatgebouwen en kantoren.
Het Dämmklinker systeem is geschikt voor nieuwbouw, renovatie en transformatie.
Het bestaat uit een dampdoorlatende isolatieplaat die op zo goed als iedere gewenste dikte kan worden geleverd. Deze platen worden verlijmd en vastgezet met speciale pluggen. Vervolgens worden steenstrips op de platen aangebracht waarbij u een vrijwel onbeperkte keuze heeft uit formaten, kleuren en structuren.
Tijdens het bezoek hebben wij zelf met het systeem gewerkt en ondervonden hoe het wordt verwerkt. Voor ieder mogelijk probleem is een oplossing uitgewerkt zoals b.v. de aansluitingen van kozijnen en daken om koudebruggen te voorkomen.
Wat zijn de voordelen van Dämmklinker:
• Kwaliteit van wonen verbetert, in de winter houdt het systeem de kou buiten en in de zomer de warmte.
• Flinke besparing op uw energienota.
• Het project krijgt een totaal nieuwe uitstraling.
• Ruimtewinst: voor nieuwe gebouwen kan de dragende wandconstructie worden teruggebracht tot de minimale statistische afmetingen. Dit levert een ruimtewinst van 3-5% op.
SWI (Smart Wall Insulations) vertegenwoordigt Dämmklinker op de Nederlandse markt en Baksteen Holland West is partner van SWI. Groot voordeel van SWI is dat ze ook de vakmensen hebben om het systeem aan te brengen.
Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.
Richard Brouwer (06 51 432 002) richardbrouwer@baksteenholland.nl of
René Tromp (06 51 413 720) renetromp@baksteenholland.nl

FACEBOOK
LINKEDIN
TWITTER